Åka hit

åka hitGrekland har länge varit ett av de populäraste resmålen för svenskar. Vissa bokar paketresor med charter, medan andra bilar hela vägen ner. Andra kanske tar tåget till Italien och tar en färja därifrån.

Kort sagt finns det många olika sätt att resa till Grekland på. Hur åker du?

Charter

Charter har länge varit populärt inom Sverige. Det finns en hel del fördelar med att åkta charter. Det mesta är redan fixat, boendet är klart – allting blir smidigt helt enkelt. Tar du dessutom all-inclusive får du en ganska exakt bild av kostnaderna innan resan börjar.

En annan fördel med att resa med charter är att det är beprövat. Resebolagen har inlett ett samarbete med just det hotellet eftersom det har visat sig fungera bra. Bokar du själv får du istället förlita dig på andras recensioner och omdömen om det.

Självklart kan det även gå fel när man bokar med charter. Historier har dykt upp i media om folk som har kommit till en byggarbetsplats istället för ett färdigt hotell. Det här får dock anses vara en mycket liten minoritet av fallen – och när det händer sätts också resebolagens förtroende på spel.

 

Flygstol

För dem som inte gillar charter, men som ändå vill ta flyget ner, är det enkelt att boka en flygstol. På så vis kan man också sätta ihop hela sin resa själv, istället för att få det ordnat som med charter.

De som reser med endast en flygstol, istället för charter, har en helt annan möjlighet att hitta billiga resor ner. Då öppnar sig plötsligt möjligheten byggaihop resan exakt som man vill med avreseort, vistelsetid och boende. Ett flertal sidor på nätet erbjuder jämförelse på priset på flygstolar, ex Flygresor.se, och är man flexibel kan resan bli mycket billig. Boende kan sedan bokas via hotellsajter som ex. Hotels.com

Bil

Ett annat sätt som är populärt är att ta sig ner via bil. De som väljer att resa på det här sättet pekar ofta på flexibiliteten och de många sevärdheterna man passerar på vägen. Med bilen kan du helt enkelt välja din egen rutt och dina egna tider.

Det finns dock också många som inte alls gillar det här sättet att resa på. De kan peka på att det tar väldigt lång tid, är obekvämt och inte minst stressigt att köra bil i nya länder. Visst har de rätt i att det tar lång tid – vissa ser det dock som något positivt.

 

Tåg/färja

Inte lika populärt resesätt som de tidigare – men ändå uppskattat av de som väljer det. Att åka tåg ger en del av fördelarna som kommer med att åka bil. Du ser mycket på vägen, kan välja olika rutter (om du har interrailkort till exempel) och kan stanna en dag i en stad på vägen om du så önskar.

För den som vill ta sig till Grekland på ett annorlunda sätt kan det vara en idé att ta tåget ner till Italien, för att sedan hoppa på en färja mot slutdestinationen. Att både åka tåg och färja på resan ner, gör att du kommer fram många upplevelser rikare – bara genom att resa.